Ransomware PETYA advarsel 28.06.2017

Kære kunde,

Kæmpe ransomware-angreb spreder sig over hele verden. Ransomwaren PETYA udnytter et Windows-hul.

Mærsk er ramt af kæmpe it-angreb på deres hjemmesider og de er ikke alene, omfattende cyberangreb spreder sig til Europa, USA og Sydamerika. Flere store selskaber er allerede ramt og over 80 virksomheder i Rusland og Ukraine er ramt af PATYA-virus, som har forårsaget mange computernedbrud. "PETYA" udnytter en fejl i Server Message Block (SMB) i Microsoft Windows, på samme måde som ”WannaCry”, der kan tillade eksekvering af kode fra en remote lokation.

Brugere, der er blevet inficeret, kan ikke bruge deres computere, fordi deres filer er krypteret. Dekryptering er ikke muligt på nuværende tidspunkt, så krypterede filer skal genoprettes fra backup.

Alle bør derfor være yderst opmærksomme på alle mails som ikke giver mening, og særligt hvis det kommer fra en ukendt email-adresse. Lad være med at trykke på links eller filer i emails som I ikke er 100% sikre på!!!!

Såfremt I er uheldige at få trykket på noget som I ikke skulle eller har spørgsmål, så skal I ringe til XDC Gruppens support på 56 64 11 00 og trykke 2. (Vi håber dog ikke I får behov for det)

 

 Se også tidligere udsendt:

  

Kilder: Ritzau / Computercity / Ekstrabladet